Music in Color

Music in Color

Music in Color is ontstaan door de samenwerking van componist/percussionist Angelo van den Burg en kunstenaar Ingrid Jansen.
In 2018 ontstond heel spontaan het idee dat het een mooie combinatie zou zijn om te gaan schilderen op de muziekcomposities Van Angelo.
Zijn melancholische muziek gaf zoveel inspiratie en prachtige beelden dat dit voor Ingrid een uitdaging werd deze om te zetten in schilderijen.
Al luisterend naar de muziek ging ze op zoek naar de sfeer en de kleuren die de muziek opriep. Een enkele keer ging het andersom.
Bij een paar van haar schilderijen ging Angelo van den Burg aan het componeren en vertaalde hij zijn gevoel in klanken. Aanvullende musici zijn Raphaela Danksagműller, Leo Janssen, Tico Pierhagen en Marcel Booij die op hun beurt ook weer hele mooie composities hebben gemaakt samen met Angelo. Beeldend is de groep uitgebreid met de videokunstenaar Gaetan Dirven.

Gaetan Dirven - video-artist combineert beelden uit de werkelijkheid met schilderijen, kleuren en verfstreken in lagen over elkaar, waardoor de muziek versterkt wordt door het beeld. Soms vervreemdend, vaak ontroerend.
Gaetan is werkzaam voor de televisie waar hij als graphic designer video-animaties maakt voor o.a. het jeugdjournaal.

Ingrid Jansen is kunstenaar en heeft na haar afstuderen zowel in binnen- als buitenland veel geëxposeerd en aan verschillende projecten meegewerkt als 'Muze in Meervoud' en 'Compo-Art. Met haar stadsgezichten won zij verschillende prijzen. Toch is muziek altijd een grote passie geweest en is nog steeds een grote inspiratiebron voor haar wat geleid heeft tot de schilderijen zoals nu zijn ontstaan op de muziek van Music in Color. Elk stuk staat op zich zelf en zij laat zich meevoeren naar de beelden die dan uiteindelijk op het doek ontstaan.

Sinds kort Is Frans van Deursen aangesloten bij Music in Color. Hij s al ruim 30 jaar actief op en rond de Nederlandse podia. Zijn omzwervingen in de kunsten beginnen op zijn 12e, als de Nederlandse Operastichting een brutaal opdondertje nodig heeft voor Puccini’s Tosca. In de coulissen van de schouwburg begint zijn fascinatie voor het machtige circus dat theater heet. Niet lang daarna mag hij ook zijn eerste televisierol onder de riem steken. Het is al snel duidelijk: dit vak is zijn voorland.
Frans is tekstschrijver, zanger, acteur, vertaler, theatermaker, stem.

.